Nyt pas - Travel Junkie

Nyt pas

Jeg var lige ved at falde i fælden med andre landes pasregler. Jeg skal nemlig til Puerto Rico om 2 uger og umiddelbart så mit pas ikke ud til at fejle noget. Det udløber nemlig 17 juni 2017. Nu er det bare sådan, at Puerto Rico hører under amerikanske pasregler, og det betyder at  passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter indrejse. Wooops jeg måtte lige en tur på Borgerservice og få fornyet det. Og det foregår altså på en lidt anden måde en sidst jeg fil lavet pas.
Man skal aflevere fingeraftryk. Yes I´m not kidding you. Det er godt nok elektonisk og ikke med sværte som man kender det fra film og politistationen ( altså fra film). Meget moderne. Og Borgerservice ( den tætteste på mig) ligger nu på 1 sal inde på hovedbiblioteket i Krystalgade. Det er altså moderne tider.
Jeg havde selvfølgelig ikke fået taget et pasbillede på forhånd og det skal jeg nok komme til at fortryde. Men glæden over et nyt pas med helt blanke sider ku ingen rigtigt tage fra mig … eller forstå. Da jeg sagde til damen på Borgerservice at jeg glædede mig helt vildt til de nye blanke sider i passer kiggede hun meget mærkeligt på mig.

De har lovet mig, at passet er her inden 14 dage, og det gamle er nu lukket. Jeg fik det selvfølgelig med hjem som souvenir. Man er jo blevet typen der værner om sine stempler. Jeg gik derfra med lysten til at fejre det med et glas bobler trods stemningen på Borgerservice men det var jo en kold torsdag morgen så det blev der ikke noget af. Jeg SKAL ha et glas når det kommer med posten om det så bliver helt solo. At det gamle pas er lukket betyder også, at jeg ingen steder kan komme den næste tid. Jeg må blive i landet, og bare det at jeg er nødt til det, gør at jeg er specielt rejselysten disse dage. Men jeg må trække vejret dybt, og glæde mig til lidt sol på korpus inden for få uger. Jeg skal afsted sammen med Mascha og glæder mig til en pigetur. Denne gang uden kids. Vi havde dog også en god tur sidste år med arvingerne.

 

Husk at tjekke pasreglerne på din destination inden du tager på vinterferie. Det kan du gøre lige her.

Related Posts
Imeeden Tan Optimizer 1

3 Discussion to this post

 1. Åhh, hvor bliver det fedt for jer:-) Godt du fik fikset passet;-)

 2. Karina siger:

  Hvorfor fingeraftryk i en pas?

  • Marianne siger:

   Sådan har det været siden 2012 fortalte de mig. Har man et pas fra før er det stadig gyldigt.
   Fingeraftrykket er ikke synligt men kan aflæses elektronisk hvis der er mistanke om forfalskning. Det er åbenbart noget med sikkerhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *