Rabarbergaarden - økologisk restaurant og gaardbutik - Travel Junkie

Rabarbergaarden – økologisk restaurant og gaardbutik

Jeg har lavet en aftale med mig selv, som går på at jeg skal huske at prøve restauranter der ligger mere end 2 km væk fra Kgs. Nytorv og Bredgade. Det er “work in progress”, og derfor var det dejligt, da jeg den anden dag var inviteret til et selskab på Rabarbergaarden. Og når man nu skal lidt væk fra centrum kan man ligeså godt gå linen ud, og tage helt til Nordsjælland – nærmere betegnet Vejby.
Jeg troede egentligt, at jeg kendte til de fleste restauranter i hovedstasområdet – af omtale i hvert fald, men Rabarbergaarden kendte jeg ikke. Og det er da en fejl, for hold op et dejligt sted. Det ligger ude på Lars Tyndskids Mark, som man siger. Det ligger i hvert fald på en mark. Nu er det måske fordi jeg ikke har sommerhus i Nordsjælland, at jeg ikke kendte til denne perle. Det nærmeste jeg kom på en restaurant i Ellinge Lyng var Burgerhjørnet.

Jeg er helt sikker på at dem der har sommerhuse i området kender alt til dette sted. MEN et lille shout out til andre Københavnere der ikke kender det. Kør en tur derop, måske endda bare til frokost. Lurede lige fokostkortet og det så lækkert ud. Gå en tur i området og kig dig omkring på Gården. Det var nærmest som at komme hjem til Jylland
Stemningen i restauranten er uformel og hyggelig og indretningen er meget skandinavisk ( ja jeg glemte simpelthen at tage et billede af selve indretningen) og har du bord tæt på køkkenet kan du lure med, ja måske endda tale med kokken mens han kræser for din ret.

Udover restauranten, er der gårdbutik, bageri og de skønneste udendørsarealer. Det er også muligt at booke dette sted til arrangementer hvis du, din familie eller virksomhed vil lære lidt om økologi.

Maden er god og lavet med kærlighed. Kortet er småt men godt. Du kan vælge mellem 2 forretter, 2 hovedretter og 2 desserter og da de følger sæsonen nøje skifter menuen ofte.

Min menu bestod af:

Saltet jomfruhummer, jomfruhummer mayo, strandurter, issalat & syltede grønne jordbær, efterfulgt af Vesterhavs torsk, smørstegt på skindsiden, brændt squash, sprød fennikel & hollandaise med sort hvidløg og til sidst Fraglité på gårdens egne æg, chokoladecreme & solbær.
Jeg var blevet “advaret” lidt om størrelsen på retterne, at de ikke var så store. For mig var det helt perfekt og synes da virkelig hovederetten havde en pæn størrelse.

Jeg drak den anbefalede Riesling til alle retterne og det var helt rigtigt til min smag.

Jeg kommer helt sikker tilbage snarest og håber derfor der er et par lune sommeraftner tilbage i år.

Du kan læse mere om stedet og se menuen, og booke bor ved at trykke på linket

Related Posts

Discussion about this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *