Min mening om Min Fede Træner - Travel Junkie

Min mening om Min Fede Træner

Jeg har læst en masse kritik af første afsnit af TV 3 programmet min Fede Træner, og jeg er ikke sikker på jeg helt forstår folk. Men TV 3 må da sidde og gnide sig i hænderne. De har genudsendt det program fra i onsdags HVER DAG siden – Hold nu op!!
Klart er jeg måske farvet af, at jeg kender Mascha, men jeg synes faktisk at hun har fået en lige lovlig hård medfart her. Folks beskeder på sociale medier er så modbydelige og væmmelige, og intet af det Mascha har sagt på TV  ( som i øvrigt er lidt sjovt klippet) kan undskylde folks opførsel.  Trusler mod hende og hendes familie. WTF?? Jeg er faktisk i chok.
Jeg synes personligt, at det er et lidt skørt koncept, men det samme synes jeg om alle mulige andre TV 3 koncepter. Det er da vildt at folk ikke hidsede sig mere op over f.eks Forside Fruerne, der ved sin blotte eksistens sgu da shamer alt der ikke har perfekte kropsmål, er berømt/berygtet eller har en fed bankbog.

Grunden til at jeg overhovedet vælger at skrive om dette, er jo den process jeg selv gennemgår lige nu med vægttab og personlig udvikling. Lad mig starte med at sige, at jeg ikke på noget tidspunkt har været det en læge ville kalde overvægtig. Men jeg har været så tyk, at jeg ikke følte mig godt tilpas i min egen krop. Slukkede lyset når jeg var i bad, ikke ville have badetøj på, følte mig hæmmet på presseture og ikke ville  vise mig i undertøj overfor min kæreste osv. Hvor den grænse går hos mennesker, er jo ikke noget en læge behøver at sætte et klinisk stempel på, og man behøver sgu ikke at have et BMI over 25 for at føle lede ved sig selv og være hæmmet i sin hverdag. Bare fordi man ”kun” vejer 15 kg for meget, og en læge ikke har tildelt en sygdommen overvægtig, kan man sgu være lige så ulykkelig. Det var jeg på alle måder, og det som jeg arbejder med lige nu, lige så meget som at spise sundt og træne, er jo at finde grunden til hvorfor jeg ikke var sød ved min krop og behandlede den grimt.
Jeg er glad for, at jeg havde taget beslutningen om at tabe mig INDEN al den her krise, som i har læst om de sidste dage tog fat. Ellers var det måske gået en anden vej, og jeg var blevet tykkere. Jeg mener “desværre”stadigvæk at den bedste ro i kroppen kan man finde i en pakke flødeboller eller en liter vaniljeis. Jeg har heldigvis hele den sidste måned hvor mit liv har været kaos, holdt fast i selvkærligheden og passet ekstra godt på mit hylster.

 Du må ikke tale grimt til og om din krop. Så bliver den ked af det, og så strammer den om sjælen. Hella Joof

Mascha har tit inviteret mig med til arrangementer som jeg simpelthen ikke har haft lyst til at deltage i (specielt det seneste år) simpelthen fordi jeg ikke ville have taget billeder osv. Vi har altid taget lidt pis på det, og jeg tror faktisk først, at det var da vi talte om det på vej hjem fra Puerto Rico, at hun fandt ud af hvor dårligt jeg egentligt havde det med mig selv. Fordi jeg er lynhurtig til at sætte en facade op, og blive den hvidvinsdrikkende fjollede veninde med et par kg ekstra på sidebenene end at vise at jeg er ked af det.

På turen var Mascha stadig i processen med at skulle tage på, og hun kunne, når de  andre undrede sig over vores lidt tildækkede kroppe ved, strand pool osv, i det mindste bruge det som undskyldning ,og sige at hun var med i et “Projekt”.
Jeg tænkte hele tiden på, hvor hæmmet jeg selv var, og hvor meget jeg følte mig begrænset og sagde hele tiden til mig selv.

Hvad er din undskyldning? Hvad er det for et fiktivt Tv program jeg er med i? Jeg var hele tiden i kamp med mig selv, skældte Mascha huden fuld fordi hun ikke tog nok billeder af mig ( jeg vil normalt aldrig have taget billeder men hun burde jo kunne regne ud at det ville jeg lige der 😉 ). De billeder hun så endelig tog var skide dårlige, og selvom jeg gerne tildeler hendes evner som fotograf skylden, må jeg indrømme at det måske nok var motivet jeg var allermest træt af. Jeg kunne simpelthen ikke forstå, at hun ikke kunne få mig, på en strand, i en stor sort skjorte, til at ligne en forside fra Sports Illustrated.

 

Jeg håber, at det at de viser så ekstreme situationer som de gør i dette program,  kan være en opvågning til folk der måske befinder sig i den tilstand som jeg var i, og dem tror jeg der er rigtigt mange af. Jeg ved i hvert fald hvor mange tilkendegivelser jeg har fået af kvinder, der er lige der hvor jeg var. Og hvis man føler sig ilde til mode i sin egen krop pga.tyngde både fysisk og psykisk,  så er det sgu lige meget om det er pga. 15 eller 50 kg. Man kan sagtens være lige så ulykkelig med et mindre tal – Trust me.
Nogen gange er det man har brug for, lige netop en anden person der rykker i, eller sparker til en. Ligesom den norske blogger Espen gjorde det ved mig i Puerto Rico ( og det var vist ikke engang med vilje). At det så er et TV 3 koncept, gør jo ikke ideen eller processen mindre værd, for den person der skal hjælpes. Jeg glæder mig til at følge med i de følgende programmer og se om de andre ” Fede Trænere” (som folk måske ikke elsker at hade ligeså meget), får samme medfart som Mascha. Jeg tvivler….

Related Posts

Discussion about this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *