ESTA - Fald ikke i fælden! - Travel Junkie

ESTA – Fald ikke i fælden!

Med 3 forestående rejser til usa, skal jeg jo have styr på mit ESTA – Electronic System for Travel Authorization. ESTA er en forhåndsgodkendelse, som USA indførte i januar 2009 for at holde styr på, hvem der rejser ind i landet.
Jeg husker tydeligt da jeg i 2011 skulle til min venindes bryllup i New York, og aldrig havde hørt om det dér ESTA. Min søster måtte hjælpe mig i lufthavnen med at søge. Jeg nåede det, men det kan ikke anbefales det kan tage tid før det bliver godkendt.
Anyway jeg skulle lige have styr på det igen, og gik på Google og søgte på ESTA og da der kommer en side frem der hedder esta-dk tænker jeg … Yes that´s the one. Især fordi den er meget prof at se på, og spørger om de helt rigtige ting. Det tager knap et kvarter at udfylde det hele, og da jeg kommer til siden, hvor jeg skal godkende og betale, studser jeg lidt over at der står, at jeg skal acceptere at min ESTA ansøgning bliver håndteret af 3 part og koster 89 USD. Jeg tænker, at jeg da heller lige må sikre mig at det nu er DEN side man skal bruge ( mest fordi jeg synes det lyder meget dyrt) og jeg går på udenrigsministeriets website og tjekker. Det link jeg trykker på er til en helt anden website DEN RIGTIGE SIDE. Det er den her. Og det er den eneste direkte forbindelse og det koster 14 USD.

Er man faldet i fælden,  og har ansøgt igennem en uautoriseret side,  kan man tjekke sin status på den officielle side. Er man ikke det, er der desværre intet at gøre, og man må søge igen det rigtige sted SÅ husk det.
ESTA koster 14 USD. Og den officielle hjemmeside slutter med .gov

Jeg forstår godt at nogle inkl. mig selv falder i fælden. De ser jo yderst professionelle ud siderne. Den rigtige side kan du se øverst i indlægget. Herunder 2 fake ones!
Og husk at skal dit ESTA bare opdateres med ny adresse USA ( ja man skal ind og ændre for hver gang man rejser til USA) så er der de samme fake sider i spil. Er du det mindste i tvivl så gå på udenrigsministeriets hjemmeside og følg link derfra.

 

Related Posts
Imeeden Tan Optimizer 1

Discussion about this post

  1. Camilla siger:

    Hvor er det godt, at du deler ud af denne viden! Selv er jeg en hyppig besøgende på den rigtige hjemmeside, men det er desværre alt for nemt at ende på de forkerte og miste alt for mange penge, og ikke mindst fremstille ens personlige oplysninger, som der er chance for at andre kan misbruge.
    Camilla | http://cammi.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *