Vietnamese Style - Travel Junkie

Vietnamese Style

Ao Dai
Jeg er ret vil med pigernes originale dragt også kaldt en Ao Dai. En todelt dragt med bukser og så en lang tunika.
Den første dag i Saigon besøgte vi et museum, der viste disse dragters forskellige design op gennem tiderne – herunder en lidt fornemmere model. Der er virkelig mange der stadig bruger dem hver eneste dag, og de er stadig officiel uniform til festligt brug. De helt unge piger har den på uden en top under. så man lige ka se et stykke med bart – man finder vel sin egen way of sexy.

img_3697

Det er også en praktisk sag når man som her sidder i en båd eller når man skal cykle.

aonai2

 

Nón Lá

Og så er der selvfølgelig den traditionelle hovedbeklædning –  en  Nón. Lá. Hattens formål er at beskytte mod sol og regn, og jeg kender dem fra bønderne, fiskerne osv i de amerikanske film. MEN nu har jeg set med egne øjne, at de er en stor del af bybilledet også.

img_3834

 

Bonus info
B
illedet herunder er taget af den svensk fotograf bosat i Saigon. Tjek hendes Instagram account ( @somewheresaigon)  ud for at se rigtigt streetlife pictures. I ved den slags, man får taget når man har god tid og kender de små lokale områder. Når jeg ser de billeder, er det ligesom at være tilbage. En ting jeg ville ønske jeg havde vidst inden jeg tog derud er, at hun laver små guidede tours rundt i byen. Helt lokalt og væk fra turistattraktionerne. Hvis du vil se hverdagsliv i Saigon er det en mulighed. Mere info her

skaermbillede-2016-09-18-kl-08-31-51

 

Related Posts

Discussion about this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *