Husk at bruge en god solcreme hver dag - Travel Junkie

Husk at bruge en god solcreme hver dag

Jeg elsker den sol lidt for højt og derfor elsker jeg nu en god solcreme. Lige så god den sol er for mit humør og mit generelle helbred, ligeså skidt er den for min hud hvis jeg ikke passer på. Trods mit leverpostejfarvede hår, er jeg faktisk det man vil kalde den blonde type der ikke skal være i solen særlig længe for jeg bliver rød. Jeg husker egentligt at mine forældre var rigtig gode til at smøre mig ind i solcreme, men i mine teen-age år var der ikke noget jeg bekymrede mig om OVERHOVEDET, oveni hatten arbejdede jeg så i et solcenter så den fik ikke for lidt med de stråler, og jeg har trods diverse kostbare behandlinger tegn på solskader.

I mine voksne år er jeg blevet ret god til at huske solcremen især fordi jeg på rejser har været en hel del i solen, men det er først her i de seneste år at jeg husker at bruge solcreme HVER dag i sommerhalvåret.
Jeg er jo heldig at jeg via bloggen får mulighed for at teste en masse forskelligt og der er mange lækre produkter på markedet. Jeg bruger altid høj faktor i ansigtet og på brystet minimum faktor 30, og så mindst 15 på kroppen. Så det kræver jo 2 forskellige cremer. Jeg ved at det mest er os kvinder der bruger 2 forskellige slags. Mange mænd kører bare med den samme på kroppen og i ansigtet (det sker tit med den blå fra Nivea), og det kan man sådan set også godt set ud fra beskyttelsen. Det er jo trods alt ikke en del af den daglige ansigtspleje (selvom jeg godt ved nogle mænd tror det).

Vi kender alle den type der bare hælder shampoo, parfume eller bodylotion ud over sig selv i rigelige mængder og ikke mindst bruger balsam i et kort hår på 2 cm WTF, fordi han (ja jeg vælger at sige han ;-)) ikke ved hvad det koster. Men når det så kommer til solcreme så bliver han lige pludselig meget økonomisk med dråberne ” for den skal jo holde hele ferien”. Og her må jeg bare breake den på den hårde måde. Til jer alle.  Det kommer aldrig til at ske at en familie på 4 kan nøjes med en flaske solcreme med faktor 30 på en tur til Rhodos (eller anden solrig destination).
Man anbefaler 40 ml. til en hel voksen krop. YOU do the math now. Jeg vil vove at påstå at INGEN bruger den rette mængde solcreme for det ville jo svare til at man skulle bruge flere liter på sådan en ferie.


Her er nogle facts om solcreme

  • En såkaldt Sun Block blokerer ikke nødvedigvis totalt for solen. “Block” fortæller os, at dens UV-filter virker ved at blokere stråler, men ikke at den blokerer alle. Sun Blocks er dog oftest med høj faktor.
  • UV filteret i din dagcreme er meget sjældent nok. Mange dagcremer indeholder nemlig kun filter mod UV-A stråler og ikke UV-B. Du skal altid kigge efter det lille UVA mærke, når du køber solcreme. Kun når det er påtrykt tuben har du en garanti for at beskyttelsen mod UV-A er minimum 1/3 af UV-B faktoren. SPF er kun beskyttelsestallet mod UV-B stråler.
  • Mange ( inklusive mig selv) er vilde med solcreme på spray fordi det er lettere at påføre og man bliver ikke så fedtet, men vær opmærksom da det er svært at få den rette mængde og dermed rigtige beskyttelse.
  • Husk at påføre hver 2-3 time og påfør nok. Producenten af solcreme må skrive “vandfast” på en solcreme hvis blot halvdelen af beskyttelsesfaktoren er tilbage efter en tur i vandet. Så det er vigtigt at smøre sig ind igen med det samme.

ER du i tvivl om du kan bruge den solcreme du har i skabet fra sidste år skal du lige tænke over hvordan du har opbevaret den svar evt. på følgende spørgsmål ( se mine svar med fed skrift og grunden til at jeg nu ikke mere bruger solcremer fra sidste år).

Har den været opbevaret for varmt? HVAD MENER DU ?

-Ligget i direkte sollys? Øh ja jeg er jo ligesom i solen ikke
Ligget i en varm taske ? Øh ja den skal jo ligesom transporteres med rundt.
Har du lavet tricket med lige at suge det overskydende solcreme tilbage i tuben ? Ja mand, det er mega smart og hygeinisk ;-).

Disse fakta og råd har jeg skrevet i samråd med den kloge Henriette som arbejder på Privathospitalet AROS til hverdag, og ved ting og sager ( altså hun havde seriøst svar på alle mine spørgsmål). Så hvis du har sådan lidt mere tekniske spørgsmål er det nok hende du skal spørge… altså i sær når man tænker på at jeg EFTER at være gået i gang med dette indlæg, allerede IGEN  har lavet den med at suge creme tilbage i tuben.

Du ka se hendes tidligere opslag og sikkert også stille hende spørgsmål her

Lige nu tester jeg denne serie fra Rituals. Skøn farve og dejlige konsistenser indtil videre, og det der tiltaler mig og gør at jeg synes det er ekstra lækkert er de mange produkter man kan købe i serien: Man kan jo godt købe en faktor 30 til ansigtet og så måske en 20 til kroppen og klare sig fint med der. Men der er en exfoliator så man kan forberede huden og så er der håndcreme med faktor i, en mist med faktor og en lækker aftersun. Det gør bare hele oplevelsen lidt mere lækker.

Du kan læse lidt mere om hvert produkt og købe dem her. Hvis du bor i Købehavn vil jeg gerne anbefale dig et besøg i den meget smukke butik på Købmagergade.

Produkterne på billederne er modtaget som gave

 

 

marianne
Related Posts

Discussion about this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *