The Market Italian // qualità - Travel Junkie

The Market Italian // qualità

Lad mig starte med at fortælle, at jeg som udgangspunkt altid er forbeholden overfor italienske restauranter, grundet at jeg ikke elsker pizza og pasta helt vild meget. OK det er så lidt løgn, for et stykke pizza spist på gaden i Rom, eller en skål pasta lavet af en ægte italiensk mama er fantastisk. Men jeg er blevet slemt skuffet herhjemme, når jeg har besøgt italienske restauranter, og troet at nu skulle jeg have en lækker pizza eller skål pasta, og så har fået noget jeg nærmest ikke kan beskrive med ord.
Jeg er derfor længe gået udenom , men har indset at det er en kæmpe fejl. For udover at jeg har fundet ud af, at italiensk mad selvfølgelig er SÅ meget mere end pizza og pasta, så er der rent faktisk nogle steder i København, hvor de er rigtigt gode til at lave begge dele.

Jeg besøgte i denne uge  den nyåbnede The Market Italian med høje forventninger. Dels pga. niveauet på naborestauranten The Market med samme ejer, men også fordi jeg havde luret mig mæt på deres billeder på Instagram. Ikke kun på maden men også stemningen og indretningen. Det er selvfølgelig utaknemmeligt for restauranten, at jeg møder op med så skyhøje forventninger, men ikke desto mindre ku´jeg ikke lade være.
Man bliver jo nærmest miljøskadet når man skal hele tiden prøver nye dine steder i ind og udland, og  jeg forventer nærmest fejl fra nyåbnede restauranter fordi det ER forventeligt. MEN der var intet ved The Market Italian der var urutineret faktisk tværtimod. Det var som at komme på en veletableret og populær restaurant i en storby i Europa – Bravo.

Billederne jeg havde set af restauranten (på Instagram) ydede den på ingen måde retfærdighed, for hold nu kæft hvor er der pænt. Jeg har altså også noget med runde borde i alle størrelser. Jeg synes det er det hyggeligste i hele verden.  Læg mærke til at der på nogen af dem er plads til 3. Vi kender alle problemet når man er 3 ved et firkantet bord..
Jeg vil lade nogen der ved mere om den slags, kommentere på indretningen men personligt synes jeg, at det er spot on. Både lysekroner, billeder samt møbler kunne man sagtens finde hjemme hos mig. Jan var ikke helt enig i at den grønne veloursofa langs væggen også ville passe fint herhjemme, men gav mig dog ret i at den var god lige præcis der.

Maden som trods en mega hyggelig indretning, jo er det vigtigste var virkelig god –  Som i fantastisk god.
Det var gode råvarer der komplimenterede hinanden, og trods af de mange retter jeg spiste, var der en elegance og enkelthed over det som passer rigtig godt til min smag.

Jeg spiste naturligvis mere end forventet, da jeg tog en stor menu med intet mindre end 13 retter.
Lige nu køres der 2 menuer Regulare og Superiore – Indenfor de næste par uger vil det være muligt at bestille a la carte.
Jeg valgte naturligvis Superiore på trods af at det lød af meget. Det var jo torsdag ;-). Men det var virkelig godt.
Jeg havde Jan med, og han er nogen gange mega besværlig. Jeg vil ikke kalde ham kræsen… men det er mest fordi jeg er den høflige type. Anyway han spiste rub og stub. På et tidspunkt måtte jeg ordret sige til ham ” Hvis du slikker tallerkenen, så går jeg altså”. Vi har i princippet ret forskellige mad præferencer, men lige præcis denne menu var vi begge vilde med.

Mens vi kiggede på menuen fik vi serveret en drink fra drinksvognen, sammen med skønne oliven og en helt klassisk parmesan. Der kom også brød, og her er jeg er nødt til at komme med en advarsel!! Lad være med at starte … det bliver svært at stoppe.

 

 

Første servering:  

24 mdr. lufttørret skinke fra “Ruliano” i Parma:
Sæsonens rå grøntsager med hvidløg & ansjosdressing
Stegt kammusling med spinat, yoghurt & bagte hasselnødder.
Og ja glemte at fotografere skinken…

Anden servering:

Carpaccio af havtaske med citrusfruger og basilikum.
Tatar af oksemørbrad med vagtelæg, karto elchips & trøffel.
Balsamicomarineret rødbede med gedeostcreme & bagte hasselnødder

 

 

 

Tredje servering:

Spaghetti med basilikum, parmesancreme og pinjekerner
Safran risotto med kalveskank
Grillet aubergine bagt med ricotta, tomat & basilikum

4 servering:

Grillet okse let med friggitelli & okseglace
Bagt lammekrone rosmarin brødkrumme, lammesky & stegt broccolini
Kartoffelcroquette med persille & hvidløg ( og ja kartoflerne glemte jeg også at fotografere ).

5 servering – dessert:

Vanille-semifreddo med chokolade, Amarena-kirsebær & Amaretto
Citrontærte med brændt marengs

 

 

Rating : 6 ud af 6 = Fantastisk oplevelse ud over det sædvanlige // Grazie Mille

 

Se menu og bestil dit bor her


Se andre anmeldelser af restauranter i København her

 

1  = Dårlig oplevelse 2 = Oplevelse under middel med masser af plads til forbedring
3  = Udmærket oplevelse visse ting kunne gøres bedre 4  = God solid oplevelse
5  = Rigtig god oplevelse hvor ALT er i orden 6  = Fantastisk oplevelse ud over det sædvanlige
marianne
Related Posts

Discussion about this post

  1. Nevenca siger:

    HOLD NU OP, hvor ser det lækkert ud… Havde nok også valgt den store menu, nu hvor man alligevel sidder der og ikke skal nå noget.! Tænker at det skal prøves inden for nærmeste fremtid.
    Tillykke til/med Jan 🇩🇰 Og til dig Marianne, du ligner en million på billedet ⭐️💫

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *