Meget nem hindbærtærte med hvid chokolade

Jeg er begyndt at bage! Ja sgu nu har man set det med. Har altid sat en ære i at købe kager hos bageren, men nok mest fordi jeg ikke rigtigt var god til det. Jeg startede med at gøre det for Jans skyld og han bliver simpelthen så ovenud lykkelig hver gang jeg laver en kage, at jeg da kan se fordelen i at fortsætte. Han skal fedes lidt op da han smider det ene kilo efter det andet pga. medicinen, og det har ( tænk at jeg skriver det ) en terapeutisk virkning på mig at bage. Jeg synes det er mega afslappende. Jeg har bagt kokosmakroner, en banankage, æbletærte og nu denne hindbærsag.

Jeg er ikke SÅ begejstret for det søde køkken og kan ikke lide fmarcipan eller frugt der har været kogt eller bagt, og alle tærte opskrifter jeg kunne finde på nettet var enten med marcipan eller varme frugter. SÅ derfor prøvede jeg lige denne opskrift af og er egentligt godt tilfreds. Det tager en time at lave den inkl. bagetid og hvis jeg kan finde ud af det så kan de fleste – trust me.

Hvis du synes den er kedelig så husk endelig at tage noget vaniljeis eller cremefraiche til…

Meget nem hindbærtærte med hvid chokolade

Meget nem hindbærtærte med hvid chokolade

Ingredienser

  • Bund:

  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel
  • Fyld:
  • 
En stor bakke friske hindbær
  • 75g hvid chokolade

Instruktion

  1. Sæt ovnen på 175 grader
  2. Beklæd en tærteform med bagepapir
  3. Bland æg og dit smør som du har skåret i tern
  4. herefter tilsætter du dit æg dejen er nu meget flydende
  5. Bland melet i - jeg sigter det for at undgå klumper
  6. Når dejen er samlet skal den trykkes ud i tærteformen. Jeg synes det er lidt klistret, så jeg bruger lidt vand på hænderne.
  7. Den skal bages i ca 30 min, men det kommer an på din ovn, så hold øje med den
  8. Når den er færdig tager du den ud, og det er vigtigt at du kommer det hakkede hvide chokolade på mens den stadig er varm, så det smelter.
  9. Placer dine hindbær mens chokoladen stadig er blød og klistret så de bliver siddende.
  10. Drys evt. med lidt ekstra hakket hvid chokolade eller som her kokosflager.
  11. Spis med en skefuld cremefraiche, flødeskum  eller vaniljeis.
https://traveljunkie.dk/food-stories/meget-nem-hindbaertaerte-hvid-chokolade/

 

Marianne
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *