Aamanns – Tilbage til fremtiden. - Travel Junkie

Aamanns – Tilbage til fremtiden.

Sidst jeg spiste middag på Aamanns Etablissement, fik jeg sådan en følelse af et være med i en tilbage til fremtiden film. Hvis du er barn af 70’erne eller 80’erne, ved du præcis, hvad jeg taler om – den der med Michael J Fox, hvor han rejser gennem tiden for at ændre fremtiden. Følelsen fik jeg, fordi jeg spiste gamle danske kroklassikere i nye klæder, hvis man kan sige det sådan, og havde du spurgt mig for 10 år siden, hvordan biksemad ville blive præsenteret i 2018, var jeg helt sikkert ikke selv kommet på en lignende idé.

Min medspiser, Hannah Lund, har selv skrevet en bog om madlavning fra 1900 tallet med retter lavet af hendes oldemødre, så jeg var ret spændt på, hvad lige præcis hun synes om Aamanns måde at fortolke eks. biksemad og citronfromage på. Hun var ligesom jeg ret vild med det og der blev virkelig spist op den aften.
Der er på ingen måde gået på kompromis med smag og råvarer trods det lidt lettere look på retterne, der passer til alle årstider. Biksemad og den slags er jo ellers tit retter, man forbinder mere med koldere tider.

Mange forbinder Aamanns med smørrebrød, og det er de også rigtigt gode til at lave, men de er meget mere end det. Det er dansk mad, når det er allerbedst, og der var ingen tvivl i mit sind om, at de helt sikkert skulle repræsentere smørrebrød og danske retter på min app Copenhagen Junkie, da det er et sted, jeg som københavner uden tvivl i mit sind anbefaler til alle turister, jeg møder på min vej.

Tidligere på året besøgte jeg Aamanns 1921, der i samarbejde med Grapeshop havde lavet et arrangement, hvor de kom med 2 bud på vine til hver ret: En italiener og franskmand op mod hinanden.  Det har jeg aldrig prøvet før, og jeg synes, det var en rigtig god og sjov idé og meget interessant at se, hvad man bedst kan lide. Udover at være i hyggelige omgivelser og spise god mad lærte jeg en hel masse den aften. Jeg elsker, når folk ved en masse om gastronomi og vin uden at være prætentiøse omkring det.

 

 

For et halvt år siden stod Aamanns for mig for kvalitet og smørrebrød og var et navn, jeg havde hørt et utal af gange. I dag står det for en del mere, da jeg har haft mulighed for at kigge nærmere på hele universet, og jeg er overrasket og imponeret over hvor vidt, de favner. Lige fra smørrebrød til en innovativ fortolkning af den traditionelle kromad, spændende arrangementer samt de smukkeste selskabslokaler på Refshaleøen, hvor man i en new yorker lignende bygning kan fejre diverse arrangementer eller blot nyde godt af deres frokostordning – Dét kan de nemlig også.

Læs mere om Aamanns her og tjek min app Copenhagen Junkie for kommende events hos Aamanns. Ses vi?

Og en lille ekstra ting : Hvis i bestiller Take away fra Aamanns gennem Wolt med levering får i 75 kr i rabat ved første bestilling.

Koden skal indtastes inden købet og gælder ikke sammen med andre promokoder. Enjoy!
marianne
Related Posts

Discussion about this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *