Opskrift på Citrontærte eller Key Lime Pie

Nu er det jo Super Bowl weekend og jeg har derfor haft gang i forskellige opskrifter på Pie´s. Egentligt ville jeg have bagt Key Lime Pie men kunne ikke lige få fat på nogle lækre usprøjtede limefrugter. Så det blev med citron. MEN opskriften ef den samme som ved en Key Lime Pie, man skifter blot citron ud med lime. Jeg er først for nyligt sådan rigtigt begyndt at gå op i det der med at bage kager. Jeg har ikke været sådan helt pjattet med det. Da jeg synes “almindelige” kager som drømmekager, chokoladekage oga andre tørkager er noget af det mest kedelige i hele verden. Det var gulerodskagen der blev mit turningpoint da jeg elsker det snask der er ovenpå.

Hjemmelavet er godt men man må gerne snyde en gang imellem.

Jeg er ikke sådan en der absolut skal lave alting selv, og jeg bruger derfor købte Digestive kiks osv til mine bunde. Ligeledes har jeg også brugt færdigkøbt kondenseret mælk til min citrontærte, fordi jeg ved det smager godt og når jeg skal bare en kage for første gang og prøver selv at sammenætte en nem opskrift så er det vigtigt at grundelementerne spiller, og så kan jeg tilpasse resten. Dette forsøg blev ikke helt “surt” nok efter min smagt og jeg har derfor lagt en ekstra citron ind her. Går du med lime vil jeg tro du skal bruge 4 limefrugter men husk at smage og vær ikke bange for at det bliver for surt. Cremen er meget sød, bunden sød og salt, så det sure er mere end velkomment her.

Opskrift Citron Tærte// Key Lime Pie

Opskrift Citron Tærte// Key Lime Pie

Ingredienser

  • 500 gram Digestive eller andre kiks.
  • 200 gram smør ( jeg bruger saltet smør )
  • 2 dåser kondenseret mælk
  • 3 citroner
  • 7 æggeblommer
  • Æggehvider
  • Vanilje
  • 300 g sukker

Instruktion

  1. Tag dine kiks og lave dem til smulder. Enten med en kagerulle eller med blender.
  2. Smelt smørret og bland det sammen med kiksene.
  3. Pres blandingen ned i en smurt bageform. Husk at trykke dejen op ad kanten eller tilpas i en almindelig tærteform.
  4. Bag bundern ved 175 grader i 20 minutter.
  5. ( Bunden skal køles helt af før du hælder fyld i )
  6. Bland din kondenserede mælk sammen med æggeblommmer og citrom eller lime og hæld det ned i formen ovenpå kiksedejen. Hold den inden for dejens højde hvis du bruger en form der er højere.
  7. Bag tærten i 25 minutter ved 150 grader.
  8. Lad kagen køle af igen
  9. Nu skal du ha gang i din marengs.
  10. Pisk æggehvider, vanilje og sukker sammen til en stiv marengs og pynt kagem
  11. Personligt er jeg ikke til det alt for fine og har derfor bare "klasket" min marengs ovenpå kagen MEN du kan snildt bruge en sprøjtepose med tyl og lave diverse mønstre.
  12. Men ligemeget hvad du vælger ser det pænt ud at lige brænde den ovenpå med en gasbrænder.
https://traveljunkie.dk/food/opskrift-citrontaerte-key-lime-pie/

.

Kender du Christina Tosi og Milk Bar?

Nu vi er ved snakken om at bruge færdige produkter i sine kager vil jeg lige nævne Christina Tosi som jeg stiftede bekendtskab med da jeg så Chefs Table Bakery på Netflix. Jeg var helt vildt med det afsnit om hende og hvordan hun startede ud som dessertkok på Momofufu og senere åbnede MilkBar i New York. Jeg elsker historien hele historien om hvordan hun “opfandt” serial milk ( du ved det bedste ved dine cornflakes og det sidste i skålen), og om hvordan hun ikke bryder sig om frosting på kager og bare laver dem så man kan se lagene og de sjove ting der er imellem.
Jeg elsker ALT ved det! Hvis du ikke har mulighed for at se Netflix, kan du evt. bare google hendes navn eller Milk Bar. Jeg har altid elsket at lave mad men ikke været interesseret i at bage. Dette program ændrede alt for mig og jeg er for tiden mere interesseret i at bage end at lave mad.
Jeg synes hendes tilgang til det er fantastisk, og jeg kan lide det mere rustikke look hendes kager har. Jeg er ikke så vild med kager der er alt for feminine i udtrykket.  Tjek kagen herudner trods den er pink og farverig er den stadig rustik og appetitlig.

Tjek lige hendes Instagram fra Super Bowl night. Det er meget befriende for mig, at se et noget mere afslappet forhold til den slags produkter end vi har i dk. Hun spiser dem gladeligt og finder inspiration til hendes kager og desserter her. Jeg elsker også hjemmebagte ting men er ikke så forskrækket over færdigfabrikater. Jeg mener hvem elsker ikke Ben & Jerrys…


@christinatosi

Marianne
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *