Riga Masterclass – Opskrift på bouchet med græskar, løgmarmelade og gedeost

Mit sidste besøg i Riga bød på mad, mad og atter mad. Faktisk lige fra gourmet til Street Food og jeg fik det meste serveret. Men ét sted var der en undtagelse – der fik jeg i selskab med den søde kok som arbejder på Muuso …… lov til selv at lave denne ret.

Denne ret  syner meget mere avanceret end den egentligt er, og er derfor god hvis man skal imponere nogen. Jeg havde totalt optur over mine køkkenevner da jeg var færdig, men da jeg så hvor let de andre skribenter som på ingen måde virkede til at tilbringe unødvendig tid i et køkken klarede den … tænkte jeg. Det er en af de her retter der syner kompliceret, smager godt men er virkelig let at lave. 

 

Det skal du bruge

! lille græskar

! rulle gedeost

1 pakke fillodej

3 rødløg

sukker

honning

Balsamico

Salt

Blade fra en porre til at binde fillodejsposerne


Opskrift på ”løgmarmelade”.

3 store rødløg snittes på langs og brunes i smør eller olie
Tilsæt sukker, honning og balsamico og lad koge ved svag varme – gerne i et par timer. Smag til undervejs men lad den passe sig selv. Vi kogte kun marmeladen i 20 minutter og det var ganske fint, men lad den endelig stå hvis du har tiden.

 

Sådan gør du

Skræl dit græskar, skær det i skiver og brug en rund form til at skære helt perfekte runder skiver ud til din ret.

Skær din gedeost i skiver. Et lille tip her er at dyppe din kniv i meget varmt vand så den skærer osten uden at du skal presse og hermed ødelægge formen.

Hak 10 hasselnødder

Tag et det yderste blad fra en porre, skær det i tynde strimler og put strimlerne i kogende vand i et minut.

Nu skal du bygge op

Tag en plade fillodej og beklæd en lille form med dejen ( Brug samme form) som du har brugt til at skære græskar ud med.

Læg din græskar nederst i formen beklædt med filodej.

Derefter en skive gedeost.

Hernæst kommer du en skefuld løgmarmelade

Du drysser herefter med lidt hasselnødder for noget crunch

Nu skal du samle posen og fjerne formen. Du binder posen sammen med den tynde strimmel porre.

Sæt dine folidejsposer på en bageplade, pensl eller sprøjt med lidt fedtstof og bag dem i 9 minutter midt i ovnen på 200 grader.

 

Læs om mit besøg på Riga Central Market samt Riga Street Food festival her

Læs om mit besøg på Restaurant Ferma her

 

Dette indlæg er et betalt samarbejde: #CulinaryRiga, #LiveRiga, #RigaStories, #RigaStreetFoodFestival, #EnjoyLatvia, #AirBaltic.

 

Marianne
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *