Familiemiddage og traditionel gammel dansk mad - Travel Junkie

Familiemiddage og traditionel gammel dansk mad

Sidste søndag var jeg og familien inviteret på den nyåbnede Salon i Stuen. Altså det er en restaurant ikke en Salon, men det hedder den. Der var varm mad kl 13.00, og er der noget jeg elsker så er det varm mad til midt på dagen om søndagen. Jeg har før skrevet om at jeg går og drømmer om at samle familie og venner om søndagen til lidt mad … og vin selvfølgelig. Besøg restaurantens hjemmeside her

Vi brugte det i min barndom. De brugte det i UK, da jeg boede der og fik Sunday roast dinner. De bruger det sydpå. Så hvorfor er det vi ikke gør noget mere ud af at mødes om søndagen og spise sammen her i dk. Eller er det bare mig? Salon har overtaget lokalerne efter den meget besøgte Le Sommerlier og det ser fantastisk ud – ja jeg er typen der lige lurer på, hvad dem der sidder og spiser har på tallerkenen, når jeg går forbi.

 


Anyway den varme ret fik mig tilbage til barndommen og søndagsmiddagene i Nordjylland – måske var det ribsene der gjorde det, og jeg skyndte mig op og fandt en Kogebog frem. En kogebog jeg næsten lige har købt, som er udgivet af min veninde/samarbejdspartner in crime/ medanmelder – Hannah Lund. Kogebogen hedder 1900 til bords og er opskrifter fra gamle dage –aka No bullshit opskrifter. Det originale danske landkøkken. Den er sjov at kigge i for mig, da jeg kan se at på trods af at mine Olde og bedsteforældre var fra Nordjylland og Hannahs er fra Odense, så er vi vokset på med den samme mad.

 

Da ugen ikke lige bød på børn hjemme eller anden anledning til at lave store middags anretninger forsøgte jeg mig med nogen af æggeretterne i bogen, da jeg spise æg hver dag, og det var åbenbart også en populær spise i gamle dage.

Jeg valgte æg sicilana, på grund af at jeg synes den var meget fotogen. Men kunne godt fornemme på Hannah, at hun synes det var lidt tamt at sådan indvie kogebogen med lige præcis dén ret.

Så jeg gik efter at imponere hende lidt og tog derfor en ret med et friteret pocheret æg. Og til mit held blev det da nogenlunde vellykket. Jeg holdt mig til opskriften for der står også præcis hvordan man skal gøre, og her er det hvis man som jeg godt kan lide at Freestyle lidt at man må styre sig. For der er nogle lidt mere tekniske manøvrer i den form form madlavning, end der måske lige er i den fordanskede udgave af en spaghetti bolgonese 8 ud af 10 danske familier bakser sammen nu om dage. Hold dig til opskriften – Så er det peace of cake.

Du kan bestille bogen her, ( den er vildt pæn) den er hardback og kan holde til lidt (kogebøger skal altså helst ikke være paperback) og jeg har også allerede tørret æggehvide og rasp af siderne som var forholdsvis fedtafvisende.

Bogen skal frem igen allerede i næste uge hvor jeg har fødselsdag og skal holde en lille middagsselskab/kaffeslabberas – Der er nemlig et stort kapitel om kager, særligt lagkager på den der rustikke måde man fik i gamle dage inden der sådan gik Othello og den slags i pynten.

To be continued…..

 

 

 

 

 

marianne
Related Posts

Discussion about this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *