Restaurant STØJ// En perle fuld af østers - Travel Junkie

Restaurant STØJ// En perle fuld af østers


ER det ikke omvendt?  Nope – Jeg har ikke fundet perler i min østers men derimod østers i en perle lige midt på Borgergade.

Jeg går dagligt ruten fra Bredgade og ind mod byen, alt efter humør og gøremål vælger jeg at gå gennem Bredgade, St. Kongensgade og nogen gange Borgergade. For knap en måned siden så jeg på ”ruten” at der var kommet et nyt sted – restaurant STØJ.  Oysters and Champagne stod der på skiltet.  Og er der noget jeg er vild med ja så er det sgu Østers og bobler. Så der var gang i den kærlighedsaffære allerede da jeg stod der og lurede ind af vinduet..

Klart at forventningerne er høje når man har gået der og set det hele an, været på websitet og se menukortet. Møde ejeren og høre ALT om stedet og jeg forventede nærmest at blive skuffet …

Men STØJ får mine varmeste anbefalinger, og der er der især to grunde til:

 

  1. Det er et godt sted at starte sit østerseventyr.

Hvis man går lidt og tænker at man ikke er så stærk i det der med at spise østers, man har fået en enkelt  i ny og næ men aldrig sådan rigtigt gået i krig med det. Så er det en godt sted at starte. Der er for det første en del forskellige Østers at vælge imellem, hvilket gør at man kan starte lidt mindre ambitiøst med 3 stks af en af de mindre østerstyper og så er der 4 forskellige toppings at vælge imellem. Man kan få asiatisk, nordisk, amerikansk og fransk ( den klassiske vinaigrette), og alt andet lige giver det noget andet til oplevelsen.
Jeg er klart af den opfattelse at Østers skal skylles ned med champagne men der er ingen regler på STØJ. Har du mere lyst til at drikke en cocktail, så er du velkommen og der er også en del gode vine at vælge imellem. DU bestemmer!

 

  1. Der er udover østers også mange andre valgmuligheder på menukortet.

Er du ikke til østers er der mange andre lækre ting på menuen og jeg har personligt afprøvet både friterede østers, muslinger og tuntatar og det var helt i top. Når man spiser sammen par, venner eller familie er det jo tit sådan et en er ellevild med østers og en anden måske ikke. Det er slet ikke noget problem her. Der er noget rigtig godt til alle. Men jeg holdt mig til skaldyr denne aften for ligesom at få den fulde oplevelse.

En sidste vigtig ting for mig er stemningen. Her i Danmark kan vi godt forveksle østers og champagne med noget lidt mere formelt end det er tilfældet på STØJ. Indretningen er fin, betjeningen er sød og alt efter hvor i restauranten du sidder er stemningen enten hyggelig og intim og rykker du nærmeren bar området er det lidt mere Loose. Men lige meget hvor du sidder er det meningen at du skal nyde livet og ha en fest. Ejeren er netop hjemvendt fra New York og det bærer hele konceptet helt sikkert præg af. Jeg elsker når jeg finder et lille bitte stykke af noget internationalt lige midt i min egen by. Jeg klapper sgu i mine små hænder når det sker og så er jeg næsten ligeglad om det er Paris, NY eller Harzen der kommer til København.

 

 

Book dit bord lige her og hils gerne fra mig 

Funfact :

Ægte perler produceres i østers som resultatet af at et fremmedlegeme er kommet ind i denne. Når et fremmedlegeme trænger ind i østersen begynder den som en forsvarsmekanisme at producere perlemorssubstans og dette bliver til en naturperle. NOW YOU KNOW 🙂

 

 

marianne
Related Posts

Discussion about this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *