Tre tips der kan hjælpe din vinterdepression

Er vinterdepression virkelig en ting? Nu er depression måske et lidt stærkt ord at bruge om at være oplagt, træt og i periodevis dårligt humør, ikke desto mindre er det sådan jeg har haft det i januar. Endda sådan lidt ud over det sædvanlige, og trods at vi til tider er lidt udfordret herhjemme, så synes jeg ikke det er noget jeg har rodet med de sidste mange år. Svaret ligger nok i, at jeg jo plejer at rejse meget i disse måneder, og at jeg ikke har været afsted siden oktober! Jeg mangler helt sikkert en indsprøjtning D – vitamin i form af noget solskin. Desværre kan det ikke lade sig gøre før sidst i marts. Det virker meget langt ude i fremtiden, og jeg ved vi lige har “noget” vi skal igennem herhjemme først. Så måske også derfor føles vinteren lidt ekstra tung i år.
Livet er lige nu så tæt på normal som det har været i lang tid, fordi “vi” venter på Jans knoglemarvstransplantation. Jeg skriver vi selvom det jo er Jan der skal igennem det, men hele familiens liv er jo lidt på stand-by og det er svært at planlægge ret langt ud i fremtiden. Én ting taler vi dog om hele tiden, og det er en rejse sammen lige så snart vi får mulighed for det.
Jeg drømmer om Mexico, Bali, Maldiverne eller Bora Bora, men jeg tror Jan bare drømmer om noget syd for grænsen ;-). Og det bringer mig til første tip der kan hjælpe på humøret vintermørket.

1. Bestil en rejse til et solfyldt sted.

Nedenfor ser du et billede fra Bora Bora Pearl Beach resort – Det bliver et ja – tak herfra.


2, Invester i en lyslampe eller noget lysterapi

Denne her fra Matas er rimelig diskret og ligner egentligt lidt en Ipad og til 499,- er det forsøget værd. Jeg køber en nu og skal nok holde jer opdaterede med om det virker. Man kan få dem fra 499,- og op til 1299,-.
30 minutter om dagen i lampens skær skulle efter sigende hjælpe meget. Selv hvis man køber den dyre er det jo nærmest det samme som en time hos psykologen.
3. D-Vitamin som kosttilskud

I vintermånederne har vi mere brug for D-Vitamin som tilskud pga. det mørke og triste vejr, og tænk hvis en vitaminpille hver dag også kan være med til at gøre en forskel. Nu er det sådan at jeg udover at mangle D-vitamin også mangler jern ( og ja det er sgu nok alderen der trykker ), så jeg har altså forelsket mig lidt i det der koncept hvor man får tilpasset og tilsendt lige præcis de kosttilskud og vitaminer man skal bruge i små pakker så man ikke skal stå og rode rundt med det.
Først skal jeg dog lige lave en sundhedtest  her. Den viser mig præcis hvad jeg skal have. Jeg synes det der med kosttilskud er en jungle så det her passer mig glimrende, og det taler meget til Travel Junkien i mig at man bare lige kan rive de små poser af alt efter hvor mange dage man er væk. Der er jo seriøst ingen der gider at tage alle pilleglas med på ferie, men spændende at se hvad jeg egentligt har brug for. Jeg gætter uden at have taget testen  endnu på følgende tilskud : Fiskeolie, Jern og D-Vitamin. Vi får se.

 

Ekstra tip:
Motion , Motion, motion men åh hvor er det hårdt at komme afsted. Jeg har meldt mig til et forløb lige rundt om hjørnet fra hvor jeg bor og skal i gang fra på onsdag. Jeg glæder mig!

 

 

 

 

Marianne
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *