Marrokansk kylling i Tagine - Travel Junkie

Marrokansk kylling i Tagine

Da jeg var i Marokko og boede i en Touda i Atlasbjergene lærte jeg sammen med de andre bloggere at lave mad i en Tagine, men forskellen på at gøre det der og hjemme, er at de gjorde det over et ildsted og det vil sige at de både kunne brune kød og grøntsager af i Tagine og at den får mest varme fra bunden. Nu har jeg ikke lige sådan et ildsted eller et blus herhjemme, og jeg må altså indrømme at det er halvdelen af charmen at det står der en halv eftermiddag, så man kan sagtens lave retterne selvom man ikke har sådan en. Hele ideen er bare at det bliver dampet istedet for stegt eller bagt.
Men kokke lektionen var rimelig simpel. Tag de grøntsager og det kød du har til rådighed og få det bedst mulige ud af det.
Vi blev behandlet godt der på toppen af bjerget men der var ikke overflod af mad og specielt ikke kød. Jeg er ret vild med at de fik kød en eller 2 gange om ugen og alt man simpelthen får ALT ud af råvaren. Og at kødet er smagsgiver ikke hovedingrediens.

Se den fin video fra Touda Ecolodge her. Stedet får mine varmeste anbefalinger MEN jeg synes man skal prøve at besøge Atlasbjergene i foråret eller sensommeren. Der kan godt blive koldt efterår og vinter. Jeg mener vu var i 1600 meters højde

[kindred-recipe id=”9384″ title=”Kylling i Tagine”]

Ja der er mig der sidder og vender hoveder den anden vej i træningstøj og Birkenstock Marokko style :-).Det meste madlavning foregår siddende som her på billedet og ikke stående som vi mest kender det her.

Følg min Instagram @foodjunkiedk for sund  madinspiration fra udlandet

marianne
Related Posts

Discussion about this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *