Marrokansk kylling med kikærter

Denne ret har jeg fået i Marokko i en lidt mere avanceret udgave, hvor der også var dadler og oliven med. Jeg synes dog at det forvirrer mine smagsløg lidt med det søde og bitre samtidigt, og jeg har generelt svært ved opskrifter der blander det salte og det søde køkken. Derfor har jeg forenklet retten Marokkansk kylling en lille smule, men jeg lover at med Ras El Hanout og kikærter er der stadig en tydelig smag af Marokko.

Marrokansk kylling med kikærter

Marrokansk kylling med kikærter

Ingredienser

  • 1 hel økologisk kylling
800 g kikærter
2 rødløg
1 - 2 Citroner
I bundt persille
Ras El Hanout krydderiblanding
Spidskommen
Olivenolien
Salt/peber

Instruktion

  1. Del din kylling i passende stykker. Jeg deler den kun i 6 ( 2 lår, 2 vinger og 2 stk bryst) mens den er i ovnen da den mister kraft hvis stykkerne er for små.
Læg dem i et smurt ovnfast fad og kom olien og Ras El Hanout krydderi ud over alle stykkerne.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader.
Rist kikærter og løg på en pande med spidskommen og lidt salt og peber. Når de har taget farve hæder du blandingen ind til kyllingen.
Læg også en eller 2 citroner i både ved.
Kyllingen skal have ca. 45 minutter i alt så husk at tage tid fra start og ikke først når hele retten er i ovnen.
5 minutter før herligheden er færdig klemmer du saften fra de citroner du har i ovnen ud over retten.
Tag retten ud af ovnen og drys med masser af bredbladet persille.
  2. Server med fladbrød, hummus og salat ( eks. Tabouleh) til.
  3. Ras El Hanout er en kendt krydderiblanding beståede af følgende:
Nelliker, gurkemeje, peber, spidskommen, stødt ingefær, kardemomme, kanel, koriander, allehånde, muskatnød, paprika, sukker, cayennepeber, fennikel og salt. Man kan blande sin egen men jeg synes der er mange gode færdigblandende på markedet. Jeg bruger selv den fra Mill & Mortar.
https://traveljunkie.dk/opskrifter/marrokansk-kylling-kikaerter/
Marianne
Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *