Shakshuka - mellemøstlig morgenmad - Travel Junkie

Shakshuka – mellemøstlig morgenmad

Denne ret har jeg fået både i Israel og Tyrkiet og har set den mange andre steder i Mellemøsten. Den kan variere lidt ift. hvilke krydderier der bliver brugt i tomatsovsen, men ideen med æg bagt i tomatsauce er den samme.
Jeg kan godt lide retten spicy, men man kan sagtens lave tomatsovsen mild så alle i familen kan spise den. Opskriften her er til 2 personer. men man kan sagtens lave til mange blot med en større pande og flere æg.

Herhjemme er vi delt på på den måde, at vi er 2 der kan lide den slags varme, spicy ting om morgenen og der er 2 der fortrækker noget yoghurt og en knækbrød med ost og kan til nød lokkes til et blødkogt æg. Sådan er vi så forskellige, men især om vinteren kan jeg godt lide den slags retter her.

Retten kan spises med brød til gerne fladbrød for ligesom at blive i genren. Jeg spiser mine proteinboller til.
Selvom retten oprindeligt er en tænkt som morgenmad, kan den sagtens spises til frokost eller aften. Det passer lidt bedre med vores vaner her i Norden. Selv prøver jeg at spise som de lokale når jeg er i et land, så vidt det kan lade sig gøre.

Shakshuka – mellemøstlig morgenmad

Shakshuka – mellemøstlig morgenmad

Ingredienser

  • 1 lille løg
1 fed hvidløg
1 dåse flåede/hakkede tomater
Lidt rød peber
paprika
  • 2 æg
salt/peber
Cayennepeber
Friske krydderurter

Instruktion

  1. Tag en lille sauterpande . Den må godt kunne komme ovnen.
Svits løg og hvidløg sammen med krydderierne indtil de er bløde.
Hæld derefter de flåede tomater i og lad det simre nogle minutter
Lav herefter et par "huller" i sovsen og slå forsigtigt et æg ud i hvert
Æggene er færdige når hviden er størknet.
Du kan bage dem færdige i ovnen.
  2. Inden servering drysses med krydderurter efter smag.
https://traveljunkie.dk/opskrifter/shaksuka-mellemoestlig-morgenmad/

 

 

marianne
Related Posts

Discussion about this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *