Sundt brød – opskrift på proteinboller

Jeg synes virkelig denne her opskrift på proteinrundstykker eller proteinbrød er uundværlig. Jeg har fået den af min norske ven Espen Hilton, og jeg bager dem hele tiden. Sundt brød er jo meget diskuteret og moderne, for selv om vi godt ved at brød ikke nødvendigvis er godt for os ( i hvert fald ikke det helt hvide ) så hører der brød til mange af de retter vi har i vores madkultur. De her boller er en god løsning og man kan fylde en masse gode ting i. De kan sagtens bages som et helt brød i stedet for boller med helt samme opskrift bare i en form.

Jeg bruger dem til alt muligt. Til morgenmaden, frokost sandwich, som burgerboller, eller bare som sundt brød til suppen.

Det skal du bruge:

300g hytteost
300 g havregryn
3 æg
2 tsk bagepulver
Lidt salt
Lidt olivenolie
Du kan tilsætte, mandler, solsikkekerner eller chiafrø hvis du gerne vil have en grovere bolle

Sådan skal du gøre:

Rør alle ingredienserne sammen med en stavblender eller andet passende værktøj
Bollerne skal ikke hæve.
Form dem til ønsket størrelse med en ske, dejen er lidt våd og det skal den være.
Du kan også hælde dejen i en rugbrødsform og lave et helt brød i stedet.
Bag brødet 12- 15 minutter i en varmlufts oven ved 200 graders varme

 

 

Marianne
Share:

6 Comments

  1. Dea
    1. marts 2017 / 6:12

    Kan de fryses? Eller smuldre de så?

    • Marianne
      Forfatter
      1. marts 2017 / 9:03

      De kan sagtens fryses ned

  2. Ane Schultz
    6. november 2018 / 17:24

    Hej
    Der står blot 2 tsk i opskriften, men 2 tsk hvad?
    Hænger det sammen med næste linje, hvor der står “lidt salt”
    Kh
    Ane

    • Marianne
      Forfatter
      10. november 2018 / 13:00

      Hej – nej det er bagepulver der lige var smuttet der 🙂

  3. Dennis Ponyboy Knudsen
    13. november 2018 / 2:33

    Hey Marianne

    Hvor mange boller bliver ud af opskriften, hvis man laver dem i almindelig størrelse og hvor mange proteiner, kulhydrater og fedt er der i pr gram?

    • Marianne
      Forfatter
      13. november 2018 / 9:01

      Jeg får omkring 10 boller de hæver ikke sådan særlig megetkun 10-15% – bagepulveret gør mere at de bliver luftige.
      Jeg er ikke kompetent til at regne næringsindholdet ud og da opskriften tit vareirer når folk putter kerner og mandler i er det jo forskelligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *