Hjemmelavede falafler // Kikærtefrikadeller - Travel Junkie

Hjemmelavede falafler // Kikærtefrikadeller

Min første falafel fik jeg, da jeg som ung volontør i var i Israel i 94. Det var meget spændende. Jeg fik ikke forklaret hvad det var, og var lidt i tvivl om det var en særlig slags kød. Den blev serveret på en grillbar i byen Jerusalem. I et pitabrød med salat og yoghurtdressing til. Jeg kan huske, at jeg synes virkelig jeg var kulturel og modig, at stå der midt i en hellig by og spise noget så særligt – men at jeg elskede det!
24 år senere elsker jeg stadig falafler, men det er først for nyligt jeg er begyndt at lave dem selv.

Jeg bestiller det tit på shawarma steder, og jeg har et par gange købt falafel mix der bare skal blandes med vand.
Jeg har forsøgt at lave dem flere gange fra bunden, og først 3 gang blev de helt rigtige. De smagte fint de første gange men blev lidt mærkelige i form og konsistens. Men nu er den de,r og jeg tror at det er den kogte kartoffel der gør forskellen.

 

[kindred-recipe id=”9497″ title=”Falafler”]

 

Følg min Instagram @foodjunkiedk for sund  madinspiration fra udlandet

marianne
Related Posts

Discussion about this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *