Julemarkede tour 2017 går til Prag - Travel Junkie

Julemarkede tour 2017 går til Prag

Med 2 måneder  minus 1 dag til jule aften, er det vel passende at tale lidt om julemarkeder.
Jeg må indrømme at på mine ældre dage finder jeg optakten til julen mere hyggelig og dejlig end selve juleaften. Det er blevet svært at få det hele til at peake på én aften. Så derfor sørger jeg for at hygge helt vildt i december med diverse julefrokoster, julehygge og deltager i alle de arrangementer jeg kan komme afsted med. På den måde varer julen hele måneden.

Sidste år var jeg i Tyskland på julemarked. Jeg besøgte 3 julemarkeder på 3 dage. Det var virkelig hyggeligt. Jeg var afsted alene og anbefaler selvfølgelig at man tager turen med familie eller venner. Rimelig ensomt at drikke Glühwein med sig selv ( ikke at det på nogen måde holdt mig tilbage).

I år skal jeg til Prag, og det glæder jeg mig helt vildt til. Jeg har ikke været i Tjekkiet før men har hørt masse af gode ting om især Prag. Julemarkederne i Prag har rygte for at være nogle af de bedste i Europa. Hvad der menes med bedste skal jeg jo så finde ud af. Er det størrelsen? Udvalget af julerier eller noget helt andet. Det finder jeg ud af. Jeg har hele 4 dage til at undersøge sagerne og på trods af at det er en presse tur, er der tid til at udforske byen på egen hånd. Så hvis nogen har gode inputs til diverse, så kom med dem. Jeg har hørt noget om et øl spa, der må jeg ok sætte grænsen da jeg hverken kan lide smage eller lugten af øl. Jeg forestiller mig ikke det ville være lækkert…

Jeg ved godt at jeg stresser nogen ved alledere at begynde at tale om jul nu, MEN hvis man tænker på at planlægge sådan en julemarkeds tur så skal man jo lige have styr på transport og evt. hotel.
Har man kun en enkelt dag kan man tage til Hamborg der er mindst en 7-8 stykker. Mine “kollegaer” Anders og Laura der har bloggen Afterglobe har lavet en fin lille guide til julemarkeder i Hamborg her.

Turen til Prag laver jeg i samarbejde med Czech Tourism og billederne i dette indlæg er ikke taget af mig, men lånt fra deres imagebank.

marianne
Related Posts

2 Discussion to this post

  1. Laura siger:

    Det er slet ikke for tidligt at tænke på jul! Jeg er faktisk også helt klar til at finde julestemningen og -hyggen frem. Det var så skønt med julemarkederne i Hamborg sidste år, som virkelig fik hul på mit julehumør. Jeg stemmer for en fælles juletur til Hamborg 😉

  2. Marianne siger:

    Det er hermed vedtaget …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *